Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötfritt sesambröd

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ett smakrikt, saftigt och mättande nötfritt bröd bakat med sesammjöl. Sesam innehåller oftast mindre än 5% kolhydrater och påminner lite mer om kokosmjöl i konsistensen och behöver en aning mer vätska än mandelmjöl. LCHF och glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa linfrön och solroskärnor. Smält smöret och vispa ihop med ägg, grädde och färskost. Blanda samman med resten av ingredienserna och låt svälla i ca 10 minuter.
  3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta till dem med baksidan av en blöt sked. Pensla gärna med äggula och strö över sesamfrön.
  4. Grädda i ca 15 minuter eller tills brödet fått en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.