Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Treflätat sesambröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett gott bröd, som doftar och smakar som ett bröd skall göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen och lös upp den i lite av det ljumma vattnet, tillsätt ägg,olja, salt, socker och restan av vattnet. Tillsätt mjölet lite i sänder och arbeta degen tills den släpper bunken. Låt egen jäsa i 30 minuter.
  2. Arbeta degen på bakbordet och skär av 1/3. Dela sedan resten i tre delar och rulla ut bitarna till 30 cm långa längder. Lägg längderna bredvid varandra och fläta ihop dem. Börja i mitten. Lägg den färdiga flätan på plåt och plåt och platta till den lite. Fläta resten på samma sätt och lägg de smalare längderna ovanpå den stora flätan. Platta ihop flätorna lätt. Låt jäsa i 20 minuter.
  3. Pensla med ägg, strö över sesamfrö och grädda i 200 grader i 35-40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.