Snabblagad mat är att föredra under sommarens heta dagar. prova denna sallad med röda bönor, fetaost och färska örter.
Instruktioner
- Skölj av bönorna i kallt vatten, låt dem sedan rinna av väl. Lägg dem i en salladsskål. Skala och hacka löken fint. Blanda löken med bönorna. Pressa över vitlöken.
- Häll vinägern i en skål. Tillsätt salt, peppar, kajennpeppar och senap. Tillsätt oljan till en början droppvis, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt under tiden, gärna med elvisp, tills såsen tjocknar och blir krämig. Tillsätt timjan och oregano. Häll såsen över bönorna, blanda väl. Täck över med plastfolie och låt stå och dra i 15 minuter.
- Skålla bifftomaten i kokande vatten, flå, kärna ur och skär den i små tärningar. Skölj och torka basilikan. Nyp av bladen, lägg samman ett par blad åt gången, rulla ihop och skär rullarna i strimlor som sedan blandas med tomathacket. Vänd försiktigt ner tomatblandningen i bönorna.
- Smula fetaosten över bönblandningen, blanda och smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott sesambröd.
Publicerat den
4 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar