Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönsallad med fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagad mat är att föredra under sommarens heta dagar. prova denna sallad med röda bönor, fetaost och färska örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av bönorna i kallt vatten, låt dem sedan rinna av väl. Lägg dem i en salladsskål. Skala och hacka löken fint. Blanda löken med bönorna. Pressa över vitlöken.
  2. Häll vinägern i en skål. Tillsätt salt, peppar, kajennpeppar och senap. Tillsätt oljan till en början droppvis, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt under tiden, gärna med elvisp, tills såsen tjocknar och blir krämig. Tillsätt timjan och oregano. Häll såsen över bönorna, blanda väl. Täck över med plastfolie och låt stå och dra i 15 minuter.
  3. Skålla bifftomaten i kokande vatten, flå, kärna ur och skär den i små tärningar. Skölj och torka basilikan. Nyp av bladen, lägg samman ett par blad åt gången, rulla ihop och skär rullarna i strimlor som sedan blandas med tomathacket. Vänd försiktigt ner tomatblandningen i bönorna.
  4. Smula fetaosten över bönblandningen, blanda och smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott sesambröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.