Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötiga youghurtvåfflor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Prova dessa utsökta, mjuka och fluffiga våfflor tillsammans med en klick aprikosgrädde. Detta är inte bara en succé för barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman matfett, honung och vaniljsocker. Separera äggen. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda ner äggulorna i matfett/honungssmeten.
  2. Blanda mjöl, mandel och bakpulver och rör ner lite i taget i ägguleblandningen. Blanda ner mjölk, youghurt och det rivna citronskalet, blanda väl. Vänd sedan ner den hårt vispade äggvitan. Stryk matfett på våffeljärnet och hetta upp det till medelvärme.
  3. Skölj och halvera aprikoserna. Ta bort kärnan. Skär dem i strimlor och mixa hälften av aprikosstrimlorna till en puré.
  4. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsockret. Blanda ner purén och resten av aprikosstrimlorna.
  5. Häll ca 1 dl våffelsmet på järnet och grädda. Grädda resten av smeten. Häll våfflorna varma tills det är dags att servera dem. Servera med aprikosgrädden till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.