Prova dessa utsökta, mjuka och fluffiga våfflor tillsammans med en klick aprikosgrädde. Detta är inte bara en succé för barnen.
Instruktioner
- Blanda samman matfett, honung och vaniljsocker. Separera äggen. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda ner äggulorna i matfett/honungssmeten.
- Blanda mjöl, mandel och bakpulver och rör ner lite i taget i ägguleblandningen. Blanda ner mjölk, youghurt och det rivna citronskalet, blanda väl. Vänd sedan ner den hårt vispade äggvitan. Stryk matfett på våffeljärnet och hetta upp det till medelvärme.
- Skölj och halvera aprikoserna. Ta bort kärnan. Skär dem i strimlor och mixa hälften av aprikosstrimlorna till en puré.
- Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsockret. Blanda ner purén och resten av aprikosstrimlorna.
- Häll ca 1 dl våffelsmet på järnet och grädda. Grädda resten av smeten. Häll våfflorna varma tills det är dags att servera dem. Servera med aprikosgrädden till.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar