En kladdig chokladig nötig god kaka *mums*
Instruktioner
- Smält smöret och ta det från värmen bryt i chokladen och rör tills all choklad är smält. Rör ägg och socker i en skål (obs ej vispa med elvisp). Blanda ner mjöl och bakpulver, rör runt och häll sist i chokladsmöret (rör försiktigt så allt blandas). Häll i en form med löstagbar kant och grädda i ugnen 200 grader i ca 20-25 min (den är fortfaraqnde rätt lös då).
- Under tiden blandar du allt till toscasmeten utom de grovhackade nötterna i en kastrull, låt det koka upp och ta bort det från värmen, blanda i nöthacket. Häll toscan över den varma kakan och grädda ytterligare i ugnen ca 10 min på 200 grader.
- Bli inte förtvivlad om toscasmeten sjunker ner i kakan det ska bli så, lite ovanpå och lite i. Kakan fastnar lätt på kanten till formen men med en vass kniv brukar det gå att få loss annars kan man klä formkanten med smort bakplåtspapper.
Ät och mumsa och framförallt njut...
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag kan lova att denna kaka är god. rinner i munner på mig bara jag ser den :D
hur god som helst!
underbart god
Detta är bara SÅÅÅ gott. Full poäng.
Den var jättegod!
Den var helt klart godkänd. Den kommer helt klart att göras om flera ggr
Så god, så god. Använde grädde istället för mjölk till toscasmeten. En klar 5:a. Tack för ett bra recept.