Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazariner med lyxtosca

 
Skriv ut

Den perfekta kakan för alla som älskar nötter och honung. Blir 25-30 mazariner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Mördeg: Blanda alla ingredienserna till en smidig deg, i matberedare eller för hand. Svep in degen i plastfolie och låt vila svalt ca 30 minuter.
  3. Rulla ut degen i längder och dela dem i bitar. Tryck ut degen i mazarinformar eller al-formar.
  4. Fyllning: Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje. Mosa potatisen och blanda ner i smeten. Tillsätt mandel, mjöl och bakpulver. Fyll formarna till knappt 2/3 med smet.
  5. Grädda mazarinerna mitt i ugnen ca 15 minuter. Gör under tiden toscasmeten.
  6. Nöttosca: Grovhacka hassel- och valnötterna. Lägg dem och de andra ingredienserna i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills smeten har tjocknat.
  7. Tag ut plåten och fördela toscan försiktigt ovanpå mazarinerna. Fortsätt grädda tills toscatäcket har fått fin färg, ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.