Den perfekta kakan för alla som älskar nötter och honung.
Blir 25-30 mazariner.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Mördeg:
Blanda alla ingredienserna till en smidig deg, i matberedare eller för hand. Svep in degen i plastfolie och låt vila svalt ca 30 minuter.
- Rulla ut degen i längder och dela dem i bitar. Tryck ut degen i mazarinformar eller al-formar.
- Fyllning:
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje. Mosa potatisen och blanda ner i smeten. Tillsätt mandel, mjöl och bakpulver. Fyll formarna till knappt 2/3 med smet.
- Grädda mazarinerna mitt i ugnen ca 15 minuter. Gör under tiden toscasmeten.
- Nöttosca:
Grovhacka hassel- och valnötterna. Lägg dem och de andra ingredienserna i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills smeten har tjocknat.
- Tag ut plåten och fördela toscan försiktigt ovanpå mazarinerna. Fortsätt grädda tills toscatäcket har fått fin färg, ca 10 minuter.
Publicerat den
24 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar