Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkaka med mersmak

 
  • Serverar: 5-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En mycket god kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund tårtform. Smält margarinet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Mal nötterna. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver i en djup tallrik. Rör ner blandningen, smält margarin och mjölk i äggsmeten. Bred ut smeten i formen. Grädda i 175 grader i 35-40 minuter. Känn med en provsticka, när stickan är torr är kakan färdig.
  2. Låt kakan svalna. Dela den på mitten. Bred på äppelmoset. Lägg på den andra halvan och bred på smält choklad. Toppa med grovhackade hasselnötter. Baka gärna kakan dagen innan du ska äta den, så att den får safta till sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.