Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkransar med arrak och choklad

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lite mankemang men jättegod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal nötterna. Rör samman socker och ägg, tillsätt nötterna.
  2. Fyll en kaksprits (Obs om smeten är för hård tillsätt 2 msk vatten) spritsa som likstora kransar.
  3. Grädda i ugnen i 175 grader, 8-12 minuter.
  4. Koka samman vatten och socker till en simmig lag. Häll den heta lagen över äggulorna under kraftig vispning och värm tills den har tjocknat (Obs skall ej koka. Låt svalna rör då och då).
  5. Rör smöret mjukt och smidigt, lite i taget tillsättes äggblandningen. Blanda i kakao och arrak.
  6. Vänd på kransarna och spritsa smörkrämen, låt kallna och doppa i smält choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.