Rostade hasselnötter står för den intensiva nötsmaken i de här guldgula marängerna som är lätta och luftiga men ändå ger tuggmotstånd.
Fyllningen utgörs av en tjock vit chokladkräm med härlig espressoarom.
Instruktioner
- Gör chokladkrämen först. Lägg chokladen i en matberedare, häll i espresson och kör tills chokladen har smält och blandningen är jämn. Låt svalna.
Vispa grädden riktigt hårt och vänd ner i chokladblandningen. Täck över chokladkrämen och ställ den kallt i minst 3-4 timmar.
- Värm ugnen till 150 grader.
- Hetta upp en teflonbelagd stekpanna, lägg i hasselnötskärnorna och rosta dem på medelvärme under omrörning i ungefär 3 minuter. Finhacka dem och ställ åt sidan.
- Häll upp äggvitorna i en ren och fettfri skål och vispa dem till hårt skum. Tillsätt sockret med några msk i taget tills du får en tjock blank marängsmet. Vänd sedan ner hasselnötterna.
- Klicka ut smeten glest på bakplåtar till 12 maränger och grädda i ca 1 timme tills de är spröda och torra.
- Låt marängerna svalna på plåtarna och dra sedan försiktigt bort bakplåtspapperet. Lägg ihop marängerna två och två med chokladkräm emellan.
Publicerat den
18 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar