Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmaränger med vit chokladkräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Rostade hasselnötter står för den intensiva nötsmaken i de här guldgula marängerna som är lätta och luftiga men ändå ger tuggmotstånd. Fyllningen utgörs av en tjock vit chokladkräm med härlig espressoarom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör chokladkrämen först. Lägg chokladen i en matberedare, häll i espresson och kör tills chokladen har smält och blandningen är jämn. Låt svalna. Vispa grädden riktigt hårt och vänd ner i chokladblandningen. Täck över chokladkrämen och ställ den kallt i minst 3-4 timmar.
  2. Värm ugnen till 150 grader.
  3. Hetta upp en teflonbelagd stekpanna, lägg i hasselnötskärnorna och rosta dem på medelvärme under omrörning i ungefär 3 minuter. Finhacka dem och ställ åt sidan.
  4. Häll upp äggvitorna i en ren och fettfri skål och vispa dem till hårt skum. Tillsätt sockret med några msk i taget tills du får en tjock blank marängsmet. Vänd sedan ner hasselnötterna.
  5. Klicka ut smeten glest på bakplåtar till 12 maränger och grädda i ca 1 timme tills de är spröda och torra.
  6. Låt marängerna svalna på plåtarna och dra sedan försiktigt bort bakplåtspapperet. Lägg ihop marängerna två och två med chokladkräm emellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.