Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöttårta med choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En smarrig tårta med nötter och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, bakpulver och malda nötter. Vispa ägg och socker poröst. Koka upp matfett och grädde och tillsätt den heta blandningen till äggsmeten under kraftig vispning. Rör i mjölblandningen och häll smeten i smord och mjölad ringform. Grädda kakan ca 40 min i 200° ugn och pröva med en sticka att den är torr. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Sikta florsockret och rör ihop det med kakao, mjölk och apelsinskal till en slät glasyrsmet. Bred den över kakan medan den ännu är något ljum och låt glasyren rinna ner lite utefter kanterna. Garnera tårtan med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.