Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöttårta med citruskräm

 
Skriv ut

Låter kanongott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal nötterna och blanda med sockret. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner nötblandningen. Rita upp två tallriksstora rundlar på varsin plåt. Bred ut smeten i rundlarna och grädda bottnarna tills de känns torra, i 175 grader ca 20 minuter. (Byt plats på plåtarna efter halva tiden.) Låt bottnarna kallna helt.
  2. Fyllning: Vispa grädden riktigt fast. Blanda kesella med övriga ingredienser. Vispa ihop kesellakrämen med grädden. Lägg ihop bottnarna med krämen emellan. Sikta över florsocker. Garnera med t ex citronskivor eller färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.