Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöttårta à la Malaga

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Annorlunda och roligt sätt att göra tårta. Läcker kaloribomb!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver. Häll smeten i en smord bröad kakform. Grädda i förvärmd ugn (180°C) ca 35-40 minuter.
  2. Låt tårtbotten svalna. Gröp ur (skär ut) tårtbotten...men behåll ca 2 cm i kanterna och i botten, det ska nu se ut som en skål. Smula ner resterna från tårtbottnen i en skål, tillsätt den vispade grädden (gärna smaksatt med lite socker och vaniljsocker), rom och frukten, rör runt.
  3. Fyll tårtbotten "skålen" med fyllningen. Spritsa över chokladglasyren i ett trevligt mönster.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lind 13 januari 2012

    Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.