- Serverar: 12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Annorlunda och roligt sätt att göra tårta. Läcker kaloribomb!
Instruktioner
- Tårtbotten:
Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag.
Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver. Häll smeten i en smord bröad kakform.
Grädda i förvärmd ugn (180°C) ca 35-40 minuter.
- Låt tårtbotten svalna. Gröp ur (skär ut) tårtbotten...men behåll ca 2 cm i kanterna och i botten, det ska nu se ut som en skål.
Smula ner resterna från tårtbottnen i en skål, tillsätt den vispade grädden (gärna smaksatt med lite socker och vaniljsocker), rom och frukten, rör runt.
- Fyll tårtbotten "skålen" med fyllningen.
Spritsa över chokladglasyren i ett trevligt mönster.
Publicerat den
28 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott!