Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norsk isekaka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Dajmtårta som kan förberedas i god tid. Fick smaka denna på en mammaträff för flera årsedan.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa tre äggvitor till ett hårt skum.Vänd försiktigt ner 1,5 dl mald mandel och 1,5 dl socker. Häll detta i en form med löstagbarkant. Grädda i 175 grader i 20 minuter och låt botten svalna. Vispa 3 dl grädde i en bunke och vispa 3 äggulor och 1 dl socker väl i en annan bunke. Blanda försiktigt grädden med äggulor och socker och tillsätt en krossad dubbeldajm. Bred ut över bottnen och frys in kakan gärna över natten. Låt tina en kort stund innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.