Vart gott, detta är 2 recept på samma princip. Ett för fläsk och ett för kyckling och man tar 4 paket olika buljongpåsar från nudelpaket och blandar ihop det till en krämig sås med tillbehör sen på rätten. Behöver inte vara av märket samyang ramen. Serveras till ris, pasta eller potatis
Ingredienser
Instruktioner
I båda recepten tillsätter du 4 buljongpåsar med grädden, smör, vitlök i en kastrull.
Puttra på låg värme och tillsätt mjölk, och rör om tills rätt styrka på såsen uppnås genom att smaka av. Tillsätt sen valfri mängd örter och smakar av igen under låg puttring tills du är nöjd. Sen pepprar du och nån nypa socker eller sirap och smakar av åter igen
Sen reder du av såsen med maizena så den tjocknar lite
När du tycker att balansen av smaker i denna ordningsföljd är optimal, serverar du med köttet till potatis, ris eller pasta med tillbehören på antingen chilikrydda, chilisås eller sweet chili sour saus och blandar i grönsakerna på tallriken, även kanske lite riven ost, klart