En väldigt smakrik, nyttig och färgglad maträtt med en underbar buljong.
Instruktioner
- Krossa rötterna på citrongräset med baksidan av en kniv. Knyt en knut på varje grässtrå så de blir runda. Koka upp buljongen med citrongräs, soja, sesamolja, chiliflakes och limeblad i en stor kastrull.
- Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna tunt på snedden. Skiva champinjonerna eller dela shiitaken. Skär pak choi i klyftor.
- Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka dem 7 minuter. Skölj äggen kalla, skala och dela dem. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem kalla.
- Tillsätt purjolök, morötter och svamp i buljongen och koka upp. Lägg sedan i pak choi, sojabönor och blomkålsris och koka upp. Smaka av buljongen med limesaft.
- Fördela nudlar och ägghalvor i förvärmda djupa tallrikar. Häll över buljongen och grönsakerna. Toppa med räkor och strö över grovskuren koriander.
Publicerat den
23 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar