Det är också gott att byta ut örterna mot 75 g getost och 100 g hackade valnötter.
Instruktioner
- Färskost:
Värm försiktigt filmjölken till 45 º och ta av kastrullen från plattan. Rör i gräddfil. Låt blandningen rinna av i ett kaffefilter eller en silduk cirka 2 timmar.
- Häll upp i en skål. Skala och pressa vitlöken. Ansa och finstrimla purjolöken och rör i tillsammans med senap, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
- Grönsaker:
Ansa betorna och koka dem mjuka cirka 30 minuter. Skala under rinnande kallt vatten.
- Ansa morötterna. Skär majrovan i 4 klyftor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Ansa vaxbönor och sockerärter. Koka dem och bondbönorna i lättsaltat vatten 2-3 minuter.
- Servera grönsakerna med färskost, salladsblad och citronklyftor. Garnera med krondill.
Publicerat den
24 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar