Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nykokta primörer med färskost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Det är också gott att byta ut örterna mot 75 g getost och 100 g hackade valnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Färskost: Värm försiktigt filmjölken till 45 º och ta av kastrullen från plattan. Rör i gräddfil. Låt blandningen rinna av i ett kaffefilter eller en silduk cirka 2 timmar.
  2. Häll upp i en skål. Skala och pressa vitlöken. Ansa och finstrimla purjolöken och rör i tillsammans med senap, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grönsaker: Ansa betorna och koka dem mjuka cirka 30 minuter. Skala under rinnande kallt vatten.
  4. Ansa morötterna. Skär majrovan i 4 klyftor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Ansa vaxbönor och sockerärter. Koka dem och bondbönorna i lättsaltat vatten 2-3 minuter.
  5. Servera grönsakerna med färskost, salladsblad och citronklyftor. Garnera med krondill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.