Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyponbröd i långpanna

 
Skriv ut

25 bitar Bakas som brytbröd i en långpanna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen till degen i det ljumma vattnet. Blanda ner allt utom vetemjölet och saltet. Rör några minuter och tillsätt sedan mjölet. Knåda sedan cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 30 minuter.
  2. Tryck ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Degen ska vara ganska lös. Pensla med filmjölk eller mjölk och strö över lite linfrön.
  3. Skär degen i rutor med en vass kniv. Ta lite olja på kniven så fastnar den inte så lätt.
  4. Låt nu brytbrödet jäsa till dubbel storlek, 40-60 minuter.
  5. Baka av i 250 grader i ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.