Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nystekt fisk med gräddkokt purjo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Doften av nystekt fisk får det att vattnas i munnen ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj purjolöken. Skär den grovt. Fräs den i smör-& rapsolja utan att den tar färg. Tillsätt grädde. Låt blandningen puttra på svag värme 5-6 minuter till krämig konsistens. Tillsätt salt, fänkål och citronsaft.
  2. Skär fisken i ca 4 cm breda bitar. Salta och peppra runt om. Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek fisken gyllenbrun 2-3 minuter på varje sida beroende på tjocklek.
  3. Servera med gräddkokt purjolök, kokt potatis och citron att pressa över fisken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.