Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddad ädelostkassler på risbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En mild, lite annorlunda smakupplevelse, som går att sätta sin egen prägel på, om så önskas. Jag hade i ½ dl korngryn i riset, och det var ingen nackdel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader Koka riset enligt beskrivningen på förpackningen. Låt lite hackad purjo och 1 -2 tsk örtkrydda koka med.
  2. Skär kasslern antingen i tunna skivor, eller i 1½ cm tjocka skivor som du skär en ficka i. Mosa "den skrattande Kon" , och blanda i örtkryddorna, (spara lite till såsen), samt resten av purjon. Lägg oströran mellan de tunna skivorna, eller i fickan om du skar dom lite tjockare.Häll av sparrisen,och spara spadet till redningen av såsen. Stoppa in några sparrisar mellan kasslerskivorna, på ostsmeten. Koka grönsakerna enl förpackningen, och låt dem rinna av. Lägg det färdigkokta riset i botten på en smord ugnsform, lägg kasslerbitarna ovanpå,sen fördelar du grönsakerna över kasslern. Smält lite smör eller margarin i en gryta, och vispa ner mjölet, späd växelvis med sparrisspadet,mjölk och grädde tills du får såsen så tjock du vill ha den. Smula i ädelosten och rör tills den smälter, då tar du i senapen, det sista av örtkryddorna, och slutligen rivet skal och limesaften. Smaka av, och häll det över gratängen. Gratinera den i mitten ca 20 minuter till den fått fin färg

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.