Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkryddade laxbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här lite annorlunda fiskbiffarna är enkla att göra, och de har dessutom en underbar smak av nötter och örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fisken och skär den i bitar. Hacka örterna. Kör fisk, örter och hasselnötter i matberedaren till en slät massa.
  2. Skölj purjolöken och skär den i bitar. Lägg purjolök, ägg, citronsaft, rivet citronskal, ströbröd, muskot, salt och peppar i matberedaren och kör tillsammans med fiskmassan.
  3. Arbeta smeten med händerna tills den är lite trådig. Då smular den sig inte vid stekning. Forma sedan degen till biffar.
  4. Hetta upp oljan i ett teflonstekjärn och stek biffarna ca 5 minuter på varje sida.
  5. Det går utmärkt att byta ut laxen mot torsk och då använda basilika och persilja istället för dill. Byt dessutom hasselnötterna mot valnötter. Följ annars receptet enligt ovan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.