Supergott att bjuda på dessa bullar till en tallrik soppa.
Eller gör dem som minibullar och servera dem på buffébordet
Instruktioner
- Ugn 250°
- Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen är löst.
- Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölet och arbeta degen i bunken med en slev.
Låt jäsa i cirka 30-40 minuter under bakduk.
- Häll den jästa degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt.
Kavla ut den till en rektangel cirka 40x30 centimeter.
- Pensla den utkavlade degen med ett tunt lager olivolja och strö över örter och ost.
Rulla ihop och skär i cirka 2 centimeter breda bitar.
Lägg i formar och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i ugn, cirka 8-10 minuter.
- Lycka till! smaklig måltid!
Publicerat den
13 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar