Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Överbakad höstgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det bakade locket på höstgrytan kittlar fantasin och aptiten. Dessutom skyddar locket ingredienserna i ugnen så att smakerna blir härligt koncentrerade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna köttet i 4 cm bitar. Skala och hacka lökarna. Skala morötterna, halvera dem på längden och skär dem i 2 cm bitar.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Skala och tärna persiljeroten. Skölj selleristjälkarna och skär dem i 2 cm bitar. Låt pajdegen tina om den är fryst.
  3. Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt löken och fräs tills den är mjuk. Lägg i morötter, purjolök, persiljerot och selleri och fräs under omrörning. Tillsätt kummin, lagerblad och paprikapulver. Häll på vinet och blanda väl. Slå i buljongen, lägg på locket och låt sjuda 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Smaksätt köttgrytan med salt och peppar. Blanda majsena med lite kallt vatten och rör ner blandningen i grytan. Ta bort lagerbladet. Fördela köttgrytan i fyra ugnsfasta skålar.
  5. Kavla ut pajdegen. Skär ut fyra runda degplattor som är 4 cm större än skålarna. Pensla kanten på degplattorna med mjölk och lägg ett deglock över varje skål. Tryck till kanten mot skålen. Pensla pajlocken med mjölk. Ställ in i ugnen och baka 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.