Det bakade locket på höstgrytan kittlar fantasin och aptiten. Dessutom skyddar locket ingredienserna i ugnen så att smakerna blir härligt koncentrerade.
Instruktioner
- Tärna köttet i 4 cm bitar. Skala och hacka lökarna. Skala morötterna, halvera dem på längden och skär dem i 2 cm bitar.
- Skölj och strimla purjolöken. Skala och tärna persiljeroten. Skölj selleristjälkarna och skär dem i 2 cm bitar. Låt pajdegen tina om den är fryst.
- Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt löken och fräs tills den är mjuk. Lägg i morötter, purjolök, persiljerot och selleri och fräs under omrörning. Tillsätt kummin, lagerblad och paprikapulver. Häll på vinet och blanda väl. Slå i buljongen, lägg på locket och låt sjuda 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smaksätt köttgrytan med salt och peppar. Blanda majsena med lite kallt vatten och rör ner blandningen i grytan. Ta bort lagerbladet. Fördela köttgrytan i fyra ugnsfasta skålar.
- Kavla ut pajdegen. Skär ut fyra runda degplattor som är 4 cm större än skålarna. Pensla kanten på degplattorna med mjölk och lägg ett deglock över varje skål. Tryck till kanten mot skålen. Pensla pajlocken med mjölk. Ställ in i ugnen och baka 25-30 minuter.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar