Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Överbakad kyckling- och svampgryta

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En oemotståndlig värmande höstmiddag för två.

Ingredienser

Instruktioner

Kavla ut smördegsplatosrna till ca 17x17 cm. Skär ut två rundlar ur smördegen något större än soppskålarna. lägfg dem kallt. Stek kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Krydda dem med salt peppar. Hetta upp smör i en gryta och bryn kycklingbitarna ca 2 min. Ta upp dem ur grytan. Lägg i bacon och lök och stek ca 5 min på medelgod värme. Sätt ugnen på 225 grader. Tag upp den blötlagda svampen men spara blötläggningsvattnet. Rör ner all svamp i lökblandningen. Fräs hastigt och blanda ner mjöl. Tillsätt blötläggningsvattnet samt grädde, timjan och kycklingbitarna. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med salt och peppar. Fyll soppskålarna med lyckling- och svampgryta. Blöt soppskålskanterna och tryck fast smördeg på varje skål. Tryck till deglocken med en kniv. Pensla ovansidan med äggula och baka skålarna i ugn ca 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.