Instruktioner
Kavla ut smördegsplatosrna till ca 17x17 cm. Skär ut två rundlar ur smördegen något större än soppskålarna. lägfg dem kallt.
Stek kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Krydda dem med salt peppar. Hetta upp smör i en gryta och bryn kycklingbitarna ca 2 min. Ta upp dem ur grytan. Lägg i bacon och lök och stek ca 5 min på medelgod värme.
Sätt ugnen på 225 grader. Tag upp den blötlagda svampen men spara blötläggningsvattnet. Rör ner all svamp i lökblandningen. Fräs hastigt och blanda ner mjöl. Tillsätt blötläggningsvattnet samt grädde, timjan och kycklingbitarna. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
Fyll soppskålarna med lyckling- och svampgryta. Blöt soppskålskanterna och tryck fast smördeg på varje skål. Tryck till deglocken med en kniv. Pensla ovansidan med äggula och baka skålarna i ugn ca 15 min.