Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Överumsspjäll med grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En variant till på spjäll finner du här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka spjället i saltat och kryddat vatten cirka 1 timme. Värm ugnen till 225º.
  2. Ta upp spjället och torka det, spara kokspadet.
  3. Lägg spjället i en långpanna tillsammans med grönsakerna, salta och peppra och ställ in i ugnen.
  4. Glacering: Blanda soja, honung och peppar. När spjället börjat steka, pensla det med blandningen och sänk värmen till 175º. Häll också på 1 dl av kokspadet.
  5. Ugnsbaka i 45-60 minuter, ös med jämna mellanrum och häll på mer spad om det blir torrt.
  6. Servera spjället tillsammans med grönsakerna, direkt från långpannan eller upplagt som på bilden.
  7. Vill man ha potatis till går det bra att blanda klyftpotatis med grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.