Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Omelett Richmond

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vanlig omelett kan lätt bli en matig och elegant bjudrätt om den lagas à la Richmond. Lite portvin och grädde i en god fyllning, gratängsås med mycket ost ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först fyllningen. Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Fräs i lätt brynt matfett i en kastrull. Tillsätt salt, portvin och grädde. Koka utan lock i 4-5 minuter och ställ kastrullen åt sidan.
  2. Vispa samman ägg, vatten och salt till omeletten. Bryn matfett i en stekpanna och häll i smeten. Grädda omeletten till fin färg.
  3. Stjälp upp halva omeletten på ett gratängfat, lägg på svampen och vält över resten av omeletten.
  4. Lägg alla ingredienser till gratängsåsen i en teflonbelagd kastrull. Låt såsen koka upp under ständig omrörning och sedan sjuda 2-3 minuter. Smaka av och häll ostsåsen över omeletten.
  5. Lägg tomathalvor och tinad broccoli runt omeletten. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.