Omelett behöver inte vara tråkig! Den här rullen är fylld med en massa goda smakkombinationer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär mozzarellan och osten i små bitar. Lägg dem i en skål. Putsa och borsta svampen ren och skär den i små bitar. Skölj rucolan.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna, tillsätt vitlöksklyftorna och fräs dem långsamt utan att de tar färg. Lägg i svampen, salta och peppra och stek den på låg värme, tills eventuellt vätska kokat in. Smaka av med salt och peppar. Ta upp vitlöken som kastas och låt svampen svalna.
- Blanda fyllningen: Rucola, svamp, mozzarella- och ostbitar.
- Vispa upp äggvitorna till ett fast skum i en bunke. Vispa äggen (4) med mjölk, salt och peppar. Vänd sedan ner äggviteskummet i äggsmeten.
- Forma ett bakplåtspapper så att det täcker botten på en ugnsform och når upp en bit på kanten. Pensla papperet med lite olivolja. Häll sedan i äggsmeten och ställ in formen i ugnen. Grädda tills äggsmeten stelnat, ca 10 minuter.
- Lägg på mortadellaskivorna och fördela fyllningen på omeletten, rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet. För att fyllningen ska smälta samman, sätt in rullen i ugnen i ytterligare 5 minuter.
- Skär omelettrullen i skivor och servera den med en sallad och ett gott lantbröd.
Publicerat den
20 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar