Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk laxfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Typiskt för orientalisk matlagning är att råvarorna tillagas snabbt och skonsamt så att grönsakerna behåller spänsten och fisken blir saftig. Spännande kryddning som sesamfrön och ingefära hör också till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fjälla laxen och skär den i 4 jämnstora bitar. Salta bitarna lätt, eller använd färdiga laxfiléer.
  2. Värm majsoljan i en stekpanna, helst teflonpanna, lägg ner laxen med skinnsidan neråt. Låt den steka på svag värme tills den är nätt och jämnt färdig, 15-20 minuter.
  3. Ansa och finhacka vitlöken. Strimla paprika, morötter, selleri och purjolök. Låt böngroddarna rinna av.
  4. Rosta sesamfröna på svag värme i en stekpanna och ta sedan upp dem.
  5. Fräs vitlök och ingefära i solrosolja någon minut i en stor stekpanna eller wok. Lägg i alla grönsakerna och fräs dem ytterligare en minut under omrörning. Rör i soya och sesamfrö och koka upp.
  6. Häll upp grönsakerna på varma serveringsfat eller fördela på tallrikar och lägg på laxbitarna.
  7. Servera med kokt ris.
  8. Grönsakerna kan varieras efter tillgång med t.ex. bambuskott, blekselleri eller sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.