Typiskt för orientalisk matlagning är att råvarorna tillagas snabbt och skonsamt så att grönsakerna behåller spänsten och fisken blir saftig. Spännande kryddning som sesamfrön och ingefära hör också till.
Instruktioner
- Fjälla laxen och skär den i 4 jämnstora bitar. Salta bitarna lätt, eller använd färdiga laxfiléer.
- Värm majsoljan i en stekpanna, helst teflonpanna, lägg ner laxen med skinnsidan neråt. Låt den steka på svag värme tills den är nätt och jämnt färdig, 15-20 minuter.
- Ansa och finhacka vitlöken. Strimla paprika, morötter, selleri och purjolök. Låt böngroddarna rinna av.
- Rosta sesamfröna på svag värme i en stekpanna och ta sedan upp dem.
- Fräs vitlök och ingefära i solrosolja någon minut i en stor stekpanna eller wok. Lägg i alla grönsakerna och fräs dem ytterligare en minut under omrörning. Rör i soya och sesamfrö och koka upp.
- Häll upp grönsakerna på varma serveringsfat eller fördela på tallrikar och lägg på laxbitarna.
- Servera med kokt ris.
- Grönsakerna kan varieras efter tillgång med t.ex. bambuskott, blekselleri eller sockerärter.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar