Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Osso bucco på falukorv

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Traditionell osso bucco görs på kalvlägg. Här använder vi falukorv och får en mustig vardagsgryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra bort skinnet från korven och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite matfett på båda sidorna. Ta upp korven.
  2. Skala morot och rotselleri och tärna dem. Skala lök och vitlök och hacka dem.
  3. Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, timjan, lagerblad och grönsaksbuljong. Låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter. Smaka av. Lägg tillbaka korvskivorna och låt allt bli genomvarmt.
  4. Blanda samman citronskal, vitlök och persilja till gremolatan. Strö den över korvskivorna. Bjud kokt pasta till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.