Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och baconfylld bakpotatis

 
Skriv ut

Du behöver naturligtvis inte köpa speciella bakpotatisar, stora potatisar går bra, helst av mjölig sort. Receptet går utmärkt att dubblera om ni är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta och stick några hål i potatisen med en potatissticka så att den inte exploderar i ugnen.
  3. Baka potatisen i ca 1 timme.
  4. Tärna baconet och stek, lägg det sedan på hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
  5. Höj ugnstemperaturen till 275°.
  6. Dela potatisen på mitten och gröp ut innehållet.
  7. Pressa den urgröpta potatisen och blanda ner bacontärningarna i potatisen. Krydda med tabasco, oregano, salt och peppar och blanda.
  8. Skeda tillbaka massan i de urgröpta skalen, strö över riven ost.
  9. Gratinera i 5–6 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.