Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost och baconpaj

 
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Gott till kräftskivan..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en paj form med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min.
  2. Stek bacon och krydda med svartpeppar.
  3. Förgrädda paj botten i mitten av ugnen ca 12 min. Vispa ihop grädde, ägg, äggulor. Rör ner osten och bacon i blandningen. Fördela den i pajskalet.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  5. Låt pajen svalna något.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.