Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost och salamimuffins

 
Skriv ut

Gott och matigt till soppa och sallad eller en kopp te. Perfekt picknickmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt.
  3. Strimla salladslöken. Skär salamin i tunna strimlor.
  4. Skär smöret i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör för hand eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i lök och salami.
  5. Fördela smeten i formarna. Strö över osten.
  6. Grädda mitt i ugnen 15–20 min för stora och 12–15 min för normalstora.
  7. Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt tas ur muffinsplåten.
  8. Servera ljumma eller kalla.
  9. Prova Ost- och paprikafyllning: Uteslut salamin och smaksätt i stället degen med 1–2 finhackade paprikor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.