Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och skinkpaj med äggsolar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Pajen är lika god varm som ljummen eller kall. För vegetariskt alternativ så byt ut skinkan mot 500 g stekt svamp, till exempel kantareller eller trattkantareller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda degen, för hand eller i en matberedare, och tryck ut den i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl att vila i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Täck pajskalskanterna med aluminiumfolie, nagga bottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  2. Vispa ihop grädde, mjölk och tre av äggen till en äggstanning. Ansa purjolöken och skär den och skinkan i mindre bitar. Lägg det i pajskalet. Rör ner osten i äggstanningen, smaka av med salt och nymald peppar och häll fyllningen i pajskalet.
  3. Knäck tre ägg ovanpå fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.