Pajen är lika god varm som ljummen eller kall. För vegetariskt alternativ så byt ut skinkan mot 500 g stekt svamp, till exempel kantareller eller trattkantareller.
Instruktioner
- Blanda degen, för hand eller i en matberedare, och tryck ut den i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl att vila i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Täck pajskalskanterna med aluminiumfolie, nagga bottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Vispa ihop grädde, mjölk och tre av äggen till en äggstanning. Ansa purjolöken och skär den och skinkan i mindre bitar. Lägg det i pajskalet. Rör ner osten i äggstanningen, smaka av med salt och nymald peppar och häll fyllningen i pajskalet.
- Knäck tre ägg ovanpå fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Publicerat den
23 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar