Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld köttfärsrulltårta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hitta det här receptet i tidningen "Allas" och blev helt kär i det! I tidningen hette det "ostfylld skivbiff", men tyckte rulltårta stämde bättre in på receptet, då det ser ut som en!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk. Låt svälla i cirka 10 minuter. Blanda ner färs, ägg, salt och peppar. Arbeta samman till en smet och lägg på ett oljat bakplåtspapper. Platta ut till en kvadrat, ca 30x27 cm.
  3. Blanda fyllningen och lägg som en sträng på mitten av färsen. Rulla ihop färsen, som du gör med en rulltårta, och forma en limpa. Lägg över limpan, med hjälp av bakplåtspappret, i en större ugnsfast form. Stek i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  4. Obs! Låt limpan vila i ca 5 minuter efter att du har tagit ut den ur ugnen innan du skär den i skivor!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.