Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad spenatpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och krämig potatisrätt med spenat som passar antingen som ensamrätt eller till skinka eller andra kött- eller korvrätter – eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tina spenaten i kastrull med 1 msk margarin. Krydda med salt och muskot. Låt rinna av och lägg i ugnsform.
  3. Skala potatisen, skär i skivor och lägg ihop varje potatis ovanpå spenaten.
  4. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med mjölk och krydda med salt och kajenn. Koka såsen 5 min, ta av värmen och rör ned äggulan och hälften av osten.
  5. Slå över potatisen och toppa med resten av osten. Gratinera i ugnen tills osten fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.