Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkräm

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Ibland kan kakor och tårtor kännas väl mastigt att bjuda på. Ställ då istället fram hemlagad ostkräm med kex och grönt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ädelost i bitar i en matberedare/mixer. Tillsätt kesella, mjölk och paprikapulver och kör allt till en slät, krämig massa.
  2. Lägg ostkrämen i en vacker skål. Täck skålen med plastfolie och låt osten stå kallt 2-3 timmar.
  3. Skölj sallad, paprika och rädisor. Skär paprikorna i ringar. Ställ ostkrämen på ett serveringsfat och lägg salladsblad, paprikaringar och rädisor runt om.
  4. Ställ fram en bricka med salta kex, knäckebröd eller grovt bröd. Servera gärna frukt och rostade valnötskärnor till. Vill du ha en finare form på ostkrämen kan du klä en rund skål med plastfolie. Lägg i ostmassan och pressa ihop den. Stjälp sedan upp osten på ett fat. Lägg grönsakerna runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.