Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpanerad filé med risotto.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Du kan förbereda risotton och sedan göra det sista samtidigt som du tillagar kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela varje kycklingfilé i tre delar. Blanda parmesan, bröd och persilja. Vispa äggen lätt i en skål. Doppa filébitarna först i brödblandningen, sedan i äggen och därefter åter en gång i brödblandningen. Lägg dem på oljat ugnsfast fat och tillaga i ugnen i 200° ca 20 min tills de får en gyllene färg.
  2. Risotto: Koka upp buljongen. Skala och hacka löken. Fräs den i en tjockbottnad kastrull i matfettet. Tillsätt riset och fräs det lite glansigt. Späd med lite buljong i taget så att det kokar in mellan varven. Rör om då och då.
  3. Häll vinet i buljongen när det är någon dl kvar. Tillsätt det mot slutet. Riset ska vara krämigt men ha en liten fast kärna i mitten. Det tar ca 20 min. Rör i parmesanosten allra sist och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.