- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Du kan förbereda risotton och sedan göra det sista samtidigt som du tillagar kycklingen.
Instruktioner
- Dela varje kycklingfilé i tre delar. Blanda parmesan, bröd och persilja. Vispa äggen lätt i en skål. Doppa filébitarna först i brödblandningen, sedan i äggen och därefter åter en gång i brödblandningen.
Lägg dem på oljat ugnsfast fat och tillaga i ugnen i 200° ca 20 min tills de får en gyllene färg.
- Risotto:
Koka upp buljongen. Skala och hacka löken. Fräs den i en tjockbottnad kastrull i matfettet. Tillsätt riset och fräs det lite glansigt. Späd med lite buljong i taget så att det kokar in mellan varven. Rör om då och då.
- Häll vinet i buljongen när det är någon dl kvar. Tillsätt det mot slutet. Riset ska vara krämigt men ha en liten fast kärna i mitten. Det tar ca 20 min. Rör i parmesanosten allra sist och servera.
Publicerat den
13 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar