Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé i sherrysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den smakrika sherrysåsen blir särskilt god till en perfekt stekt oxfilé. Oliver ger en extra piff.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat ca 20-30 minuter. Skala och hacka löken fint. Smält 1 tsk margarin i en kastrull och fräs löken glansig i den.
  2. Torka av filéskivorna och gnid in dem med svartpeppar. Smält 2 msk margarin i en stekpanna och bryn köttet 2-3 minuter per sida, beroende på hur genomstekt du vill ha det. Salta strax före eller efter stekningen.
  3. Ta upp köttet och håll det varmt i ett övertäckt kärl i ugnen. Ta vara på ev köttsaft som tränger ur köttet.
  4. Häll av fettet i stekpannan, men skölj inte ur den. Låt schalottenlök och sherry koka ihop något. Rör ner crème fraiche och senap. Sänk värmen och koka samman till en krämig konsistens. Smaksätt med salt, peppar, kajenpeppar, citronsaft och ev köttsaft.
  5. Skiva de avrunna oliverna tunt och värm dem i såsen. Lägg upp filéerna på förvärmda tallrikar, häll lite sås över och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.