Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med potatiskaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ljuvligt gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv potatis och morötter grovt. Blanda ner pressad vitlök, salta och peppra. Tag hälften av smöret i en stor stekpanna, lägg i potatis och morötter i ett jämnt lager över hela stekpannan/stek i mindre portioner. Pressa samman med en stekspade, klicka över resten av smöret, lägg på lock, låt stå på svag värme ca 25 min tills den blir mjuk.
  2. Bryn oxfiléskivorna runt om i het panna med smör. Salta och peppra, sänk värmen, efterstek 3-5 min på var sida om man vill ha köttet genomstekt, minska antalet minutrar om ni vill ha mediumstekt.
  3. Dela potatiskakan i bitar.
  4. Servera med avokadosås och sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.