Enkel och god efterrätt som kan serveras när som helst under året.
Instruktioner
- Nyp ihop tärnat smör med socker, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker till en deg. Ställ kallt i 30 min. Sätt igång ugnen på 175 grader. Smula därefter ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 10-15 min. Rör om efter halva tiden. Låt därefter smulorna svalna.
- Skala och skär päronen i små bitar. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med kardemumma, socker, skal och saft av citronen och vatten, låt sjuda ett par minuter under omrörning. Red av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten. Låt svalna.
- Fördela hälften av smulorna i botten på 8 glas. Varva sedan päronfyllning och vaniljkesella. Lägg därefter de resterande smulorna överst. Toppa ev. med hackad choklad och citronmeliss.
Publicerat den
22 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar