Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en 24 cm springform (eller en liten fyrkantig form).
Riv mandelmassan och blanda med två av äggen i en bunke. Rör tills äggen och mandelmassan är väl blandade. Knäck ner de resterande två äggen och vispa helst i en hushållsassistent ca tio minuter tills smeten ser ut som fluffig majonäs.
Smält under tiden smöret i en liten kastrull och blanda vetemjöl, potatismjöl, vanilj och ev bakpulver i en skål. Rör ner några matskedar av den vispade mandelmassesmeten i smöret tills blandningen är helt homogen. Enklast går det med en liten visp.
I resterande mandelmasseblandning rörs likören ner. Sikta därefter ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner med en slickepott. Vänd slutligen ner smörblandningen. Försök behålla så mycket luft som möjligt i smeten.
Häll ner smeten i den smorda formen och grädda ca 30-35 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr i mitten. Låt svalna.
Garnera kakan med vispad grädde och bär, eller pudra florsocker över kakan och servera tillbehören vid sidan om. Givetvis är kakan läcker även utan tillbehör.