Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En matig och färggrann överbakad paj som lovar gott. Använd bara halva satsen pajdeg och frys in den andra halvan till ett senare tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Koka löken hastigt i lättsaltat vatten. Skala dem och bryn dem lätt i panna med smör. Bryn även svampen.
  4. Varva alla ingredienser i en ugnsform. Slå på vin eller buljong.
  5. Kavla ut pajdegen till ett lock och täck formen. Stick några lufthål. Använd ev. restdeg till dekorationer.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.