En saftig paj med fetaost, lök och skinka.
Paj är en av mina favoriträtter. Det går att variera efter tycke och smak. Det är bara fantasin som tryter ibland för mig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Kör degen i matberedaren. Tryck ut degen i en teflonpajform. Nagga degen med en gaffel.
Ställ den kallt i kylskåpet under tiden du gör fyllningen.
- Fyllningen:
Bryn den hackade löken och pressade vitlöken tills den blir mjuk. Dela skinkan i mindre bitar.
- Vispa samman äggen och mjölken. Tillsätt fetaosten och spadet. Krydda.
- Ta ut pajformen och fyll den med löken, skinkan och äggstanningen.
- Grädda ca 25-30 minuter.
- Tips! Om man använder pajform i teflon, så släpper pajdegen lättare.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
7 februari 2009
Liknande recept
Recept från Odense Marcipan
Sponsrat
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag tog ett paket bacon istället för skinka, men va gott de va! en klar femma!
Glömde säga att gästerna älskade den:)
Jag använde också bacon i stället för skinka (hittar inte god rökt skinka som jag vill ha här i Norge...), och jag tyckte det var ett bra recept. God fyllning.:-)
Super Gott.... jag använde oxå bacon. Pajdegen var kanon ,den kommer jag alltid att använda när jag ska göra paj .Tusen Tack för ett kanon recept.
Vilken storlek på fetaost-burken ska det vara?
Jättegott i gott .Bytte ut till bacon.Fanns inget annat i frysen på denna ö. Åsundaön.! Bytte även ut 1/2 dl mjöl tog vetekli istället. Rapsolja till att smörja formen.Förgräddade kort stund.
Synd vi inte bjöd Siri o Lennart så de fått smaka. MoU
Tack för ett jättegott pajrecept. Degen var helt suverän. Klar 5:a
Det var en mkt. god paj, alla gillade den. Jag tog dubbelt så mkt. skinka och la i. den blev mer mättande. Serverade till pain riche och en god sallad + gott vin och öl. Mvh. Else
Tack för ett bra recept!! Enkelt och gott. Smidig och bra pajdeg. Tack Mvh Jocke
Gör nu din paj för 7011:e gången den är sååååå gooood.
Gjorde med bacon jättegott!