Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pan amb tomaca

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Otroligt god o superenkel tomatröra till ett gott bröd, under förutsättning att man har goda tomater

Ingredienser

Instruktioner

Dela tomaterna på mitten, dvs runt "midjan". Tag en halva o riv på rivjärnets fina sida. Det är lätt att riva, skalet håller ihop och skyddar fingarna. Till slut har du bara skalet kvar. Riv resten av tomaterna. Tillsätt olivolja o 1 tsk salt (smaka dig fram, det är faktiskt godare om den är litet saltare), och ev finriven vitlök, fast det är gott utan och vitlök ingår eg inte i receptet från början. Låt gärna stå ett tag, innan tomatröran serveras rumtempererad på baguetteskivor eller lite grövre brödskivor. Bra som liten förrätt, älskas även av barn. Röran är också god till kokt pasta. Testa med citronolja för variation.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.