Triss i P:n och gudomligt goda P:n ihop! Portabellon får en härligt frasig yta när man panerar den i pankoströbröd. Tillsammans med pinnapotatis och en kryddig pepparsås med paprika blir det en riktig smarrig vegetarisk rätt!
Laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Panerad portabellostek:
Blanda ihop vetemjöl, majsstärkelse och salt i en skål. Vispa ner lite öl i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Häll ut pankoströbrödet på en tallrik. Vänd först portabellosvamparna i smeten och sedan i pankoströbrödet. Stek i generöst med olja tills de blir vackert bruna.
- Pinnapotatis:
Sätt ugnen på 150 grader.
- Skär potatisen i tändsticksstora pinnar. Skölj dem i vatten så att stärkelsen försvinner. Fräs potatisen på hög värme i oljan så att den får färg. Ställ in i ugnen i 15 minuter. Krydda efter smak med Fyra peppar och grillkrydda/pommeskrydda.
- Pepparsås:
Skiva den gula löken och strimla paprikan. Fräs i smör eller olja tills både lök och paprika blir riktigt, riktigt mjuk. Det tar några minuter så ha tålamod. Rör ner Fyra peppar och tomatpuré. Blanda runt. Rör nu ner grädden och låt koka i 10 minuter. Mixa såsen slät med hjälp av en stavmixer. Vill du få bort alla småbitar är det bara att sila såsen. Smaksätt såsen med dijonsenap och salt.
- Servera portabellostekarna tillsammans med pinnapotatis, pepparsås och citronklyftor.
Publicerat den
22 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar