Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerade ost och paprikabiffar

 
Panerade ost och paprikabiffar Panerade ost och paprikabiffar
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta blev den saftigaste och härligt goda färsbiff jag gjort. Dubbelpaneringen får ost och smaker att vara kvar i biffen. På bilden serverad med pommes på det Belgiska sättet med en stor klick majonnäs. Biffarna var så saftiga i sig så mer behövdes inte. Kan givetvis även serveras med potatis och en god gräddsås.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka paprika och purjolök. Grovriv osten. Blanda väl färs, purjo, paprika potatismjöl, ägg, salt och svartpeppar. Forma 4-6 stora biffar ca 2-3 centimeter tjocka. Vänd biffarna i vetemjölet och låt vila en stund så mjölet fäster. Doppa i uppvispat ägg sen i ströbröd. Låt vila i ca 10-15 minuter så paneringen hinner svälla och klistra ihop. Fräs smöret i en stekpanna och sänk sen till svag värme ca 4 av 12. Stek biffarna i ca 3 minuter per sida och lägg på varmt fat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.