Denna festkaka från Italien är ett mellanting mellan vetebulle och sockerkaka. Den bakas till jul i mängder av smaker och med olika krämer och fyllningar.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med mjölken.
- Tillsätt hälften av sockret och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en deg. Täck med en bakduk och låt degen jäsa cirka 30 minuter.
- Smält 150 g smör och rör ner det tillsammans med resten av sockret, äggulorna, citronlikören och saltet i degen. Blanda allt väl.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta in resten av mjölet, citronskal, suckat och russin.
- Smörj formen och lägg i degen. Låt den jäsa i ytterligare 30 minuter, övertäckt med en handduk. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla degen med smält smör. Grädda på ugnens nedre fals 10 minuter.
- Sänk värmen till 150 grader och grädda kakan i ytterligare 45-50 minuter. Pensla med smör när 20 minuter av gräddningen återstår.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna lite innan den stjälps ur formen och får kallna på galler.
Publicerat den
13 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar