Kolja är en perfekt matfisk. Här ångas den ovanpå grönsakspannan. Serveras med en härligt syrlig rödbetssallad med avokado.
Pannkokt kolja:
347 kalorier per portion
11 g fett
28 g protein
31 g kolhydrater
Rödbetssallad:
177 kalorier per portion
17 g fett
2 g protein
5 g kolhydrater
Instruktioner
- Skrubba och tärna morot och potatis ca 1x1 cm. spola potatisen 2 minuter för att få bort stärkelsen.
Skala och hacka löken grovt.
Skär bort benen från fisken och skär i portionsbitar. Salta och peppra bitarna.
- Hetta upp en stekpanna och bryn potatis och morot i rapsolja och smör 5-6 minuter så att de får fin färg runtom.
Rör då och då så att potatisen inte fastnar i pannan.
Tillsätt lök och stek ytterligare 2 minuter.
- Lägg fisken ovanpå pytten, tillsätt vatten och lägg på ett lock.
Sänk värmen och låt puttra 5 minuter. dra åt sidan och tillsätt ärterna. Sätt på lycket och låt stå ytterligare 5 minuter.
- Rödbetssallad:
Skala och skär rödbetan tunt på mandolin eller med osthyvel. Spola kallt vatten tills skivorna inte färgar av sig så mycket.
Marinera dem i olivolja, rödvinsvinäger, flingsalt och peppar.
Skär avokadorna i små bitar och varva betorna i en skål.
- Ställ fram hela pannan med fisk och grönsaker och servera med rödbetssalladen.
Publicerat den
2 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar