Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkokt kolja allt-i-ett med rödbetssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kolja är en perfekt matfisk. Här ångas den ovanpå grönsakspannan. Serveras med en härligt syrlig rödbetssallad med avokado. Pannkokt kolja: 347 kalorier per portion 11 g fett 28 g protein 31 g kolhydrater Rödbetssallad: 177 kalorier per portion 17 g fett 2 g protein 5 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba och tärna morot och potatis ca 1x1 cm. spola potatisen 2 minuter för att få bort stärkelsen. Skala och hacka löken grovt. Skär bort benen från fisken och skär i portionsbitar. Salta och peppra bitarna.
  2. Hetta upp en stekpanna och bryn potatis och morot i rapsolja och smör 5-6 minuter så att de får fin färg runtom. Rör då och då så att potatisen inte fastnar i pannan. Tillsätt lök och stek ytterligare 2 minuter.
  3. Lägg fisken ovanpå pytten, tillsätt vatten och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt puttra 5 minuter. dra åt sidan och tillsätt ärterna. Sätt på lycket och låt stå ytterligare 5 minuter.
  4. Rödbetssallad: Skala och skär rödbetan tunt på mandolin eller med osthyvel. Spola kallt vatten tills skivorna inte färgar av sig så mycket. Marinera dem i olivolja, rödvinsvinäger, flingsalt och peppar. Skär avokadorna i små bitar och varva betorna i en skål.
  5. Ställ fram hela pannan med fisk och grönsaker och servera med rödbetssalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.