Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kombon het matig burgare och citronfräsch gurksallad är magisk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och strimla löken. Låt den mjukna sakta i smör och olivolja i medelvarm panna. Salta och peppra. Blanda alla ingredienserna till burgarna i en bunke. Mixa lite i taget i en matberedare till en grov smet. Forma till 6 burgare och lägg på ett fat. Låt stå i kylen i minst 1 timme, men gärna längre så håller burgarna bättre ihop vid stekning.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidor. Lägg dem i en ugnsform och tillaga ytterligare 5-10 minuter i ugnen.
  4. Gurksallad: Hyvla gurkan på längden med en osthyvel. Lägg gurkskivorna i en skål och blanda med dill, citronskal, olja och sesamfrön. Vänd försiktigt runt och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera burgarna och gurksalladen i bröden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.