Kombon het matig burgare och citronfräsch gurksallad är magisk!
Instruktioner
- Skala och strimla löken. Låt den mjukna sakta i smör och olivolja i medelvarm panna. Salta och peppra. Blanda alla ingredienserna till burgarna i en bunke. Mixa lite i taget i en matberedare till en grov smet. Forma till 6 burgare och lägg på ett fat. Låt stå i kylen i minst 1 timme, men gärna längre så håller burgarna bättre ihop vid stekning.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidor. Lägg dem i en ugnsform och tillaga ytterligare 5-10 minuter i ugnen.
- Gurksallad:
Hyvla gurkan på längden med en osthyvel. Lägg gurkskivorna i en skål och blanda med dill, citronskal, olja och sesamfrön. Vänd försiktigt runt och smaka av med salt och peppar.
- Servera burgarna och gurksalladen i bröden.
Publicerat den
11 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar