- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
En sås med lite utöver det vanliga!
Instruktioner
- Bind ihop persilja, lagerblad och timjan till en kryddbukett med ett steksnöre, lägg lagerbladen inuti buketten.
- Skala och hacka löken ganska fint.
- Rensa paprikorna från kärnor och det vita, strimla och hacka dem.
- Ta bort alla kärnor och det vita från chilifrukterna, strimla och hacka dem fint.
- Fräs chili, lök, och paprikatärningar i smör och olivolja.
- Strö över paprikapulver och låt fräsa med en stund, det får inte brännas för då blir det beskt.
- Pudra över mjölet, rör om och häll i vinet.
- Späd med buljongen och grädden, lägg i kryddbuketten och sjud i ca 20 minuter, rör om ibland så att det inte fastnar i botten på grytan. Ta upp kryddbuketten. Späd med lite mera vin om det blir för tjockt.
- Håll såsen varm fram till serveringen.
Publicerat den
23 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar