Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesan- och olivbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här vackra brödet är väl värt ett bakförsök. Det njutbara och luftiga brödet smakar ljuvligt tillsammans med lite italiensk salami eller en mild mortadella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt.
  2. Blanda ner smörblandningen i bunken och rör ut jästen med degspadet.
  3. Blanda mjöl, salt,parmesanost, oliver och oregano. Tillsätt degspadet och arbeta ihop till en slät deg. Låt den jäsa under bakduk 30 minuter.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma tre ca 50 cm långa degrullar. Gör en fläta och lägg ner den i en smord och mjölad form.
  5. Vispa upp ägget och pensla brödet. Låt brödet jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Brödet ska vara gyllene och låta ihåligt när du knackar på det, då är det färdigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.