Det här vackra brödet är väl värt ett bakförsök. Det njutbara och luftiga brödet smakar ljuvligt tillsammans med lite italiensk salami eller en mild mortadella.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt.
- Blanda ner smörblandningen i bunken och rör ut jästen med degspadet.
- Blanda mjöl, salt,parmesanost, oliver och oregano. Tillsätt degspadet och arbeta ihop till en slät deg. Låt den jäsa under bakduk 30 minuter.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma tre ca 50 cm långa degrullar. Gör en fläta och lägg ner den i en smord och mjölad form.
- Vispa upp ägget och pensla brödet. Låt brödet jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Brödet ska vara gyllene och låta ihåligt när du knackar på det, då är det färdigt.
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar